Уряд США відмовився надати кредит "Сєвєрсталі"

Неділя, 8 січня 2012, 12:42

Уряд США відмовив компанії Severstal North America, дочірньому підприємству російської "Сєвєрсталі" в кредиті розміром 730 мільйонів доларів .

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на місцеві ЗМІ, передає "Лента.ру".

Позика повинна була піти на модернізацію заводу компанії в Дірборні, штат Мічиган.

У міністерстві енергетики США не прокоментували відмову, але деякі спостерігачі відзначають, що це зробили для скорочення урядових витрат.

Реклама:

У "Сєвєрсталі" розчаровані таким рішенням, але пообіцяли шукати інші джерела фінансування програми модернізації та розширення заводу в Дірборні. 60% робіт уже виконано і кредит уряду США дозволив би завершити намічене найближчим часом.

Про те, що "Сєвєрсталь" отримає кредит в рамках держпрограми з підтримки американських автовиробників, стало відомо в липні 2011 року. Повідомлялося, що завдяки кредиту завод зможе забезпечити існування 260 постійних робочих місць і 2,5 тисячі тимчасових.

Завод "Сєвєрсталі" в Дірборні поставляє продукцію компаніям General Motors, Ford, Chrysler і і спеціалізується на випуску запчастин з високотехнологічної сталі, що легше звичайної.

Нагадаємо, "Сєвєрсталь" - друга за виплавкою сталі компанія Росії, що в 2010 році виплавила 14,7 мільйона тонн сталі.

У 2010 році виручка компанії сягнула 13,57 мільярда доларів. Кількість працівників - 84 тисячі.

63,9% виручки дає підрозділ "Северсталь - российская сталь", 14,7% - "Северсталь - ресурс", 21,4% - "Северсталь - Северная Америка".

Основний власник компанії - її генеральний директор Олексій Мордашов, який контролює її через кіпрську офшорну компанію Frontdeal Ltd.

На початку листопада 2006 року компанія провела IPO на Лондонській фондовій біржі і російських біржах.

У ході розміщення було продано акції на суму 1,06 млрд доларів; капіталізація компанії за підсумками розміщення становила 12,7 млрд доларів.

До складу ради директорів входить 10 осіб, 5 з яких є незалежними директорами.

Голова ради директорів "Сєвєрсталі" - незалежний директор Кріс Кларк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!