"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody’s оцінює фінансову потугу українського уряду як "низьку"

П'ятниця, 6 січня 2012, 10:14

Рейтингове агентство Moody’s в оприлюдненому 5 січня новому кредитному аналізі щодо України заявило, що рейтинг українських держоблігацій, який перебуває нині на "спекулятивному" рівні B2, спричинений низькою оцінкою економічної потуги держави, яка ґрунтується на низькому рівні ВВП на душу населення, відносно недиверсифікованій економіці і дуже нестійкому економічному зростанні.

Перспективи ж поліпшення інституційного клімату в країні послаблює погіршення відносин України з Європейським союзом, передає "Радіо свобода".

Через брак структурних реформ Україна не може розблокувати свій економічний потенціал, який полягає в сприятливому географічному розташуванні, освіченій і низькооплачуваній робочій силі і істотних покладах природних ресурсів, мовиться в повідомленні про новий звіт агентства.

Рейтингове агентство оцінює фінансову потугу українського уряду як "низьку".

Реклама:

Вразливість України перед різноманітними ризиками оцінена як "висока", а це означає, що до погіршення рейтингу відразу на кілька ступенів може призвести одна-єдина подія.

Ризики ж таких подій агентство вбачає і в економічній, і в політичній, і в фінансовій сферах.

Із економічного боку існують серйозні ризики, які стосуються поточного балансу і потреб у зовнішньому рефінансуванні.

Ризики політичних подій пов’язані з майбутніми парламентськими виборами на тлі все меншої популярності президента і владної партії за даними опитувань.

Що ж до фінансових ризиків, то банківський сектор лишається нестабільним, а це робить можливим погіршення стану державних фінансів.

Агентство в повідомленні про свій підсумковий річний аналіз нагадує, що востаннє оцінювало рейтинг уряду України 15 грудня 2011 року, і тоді погіршило перспективу зміни цього рейтингу зі стабільної на негативну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!