Iвано-Франкiвська облрада вимагає перегляд бюджету на 2012 рік

П'ятниця, 6 січня 2012, 09:52

Iвано-Франкiвська обласна рада вимагає перегляд державного бюджету на 2012 рiк.

Про це йдеться у зверненнi до президента України Вiктора Януковича та голови Верховної ради України Володимира Литвина, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вимагаємо негайного перегляду державного бюджету на 2012 рiк з метою якнайповнiшого врахування у ньому iнтересiв i нагальних потреб Iвано-Франкiвської областi та збiльшення видаткiв на соцiально-економiчний розвиток територiй", - зазначено у зверненнi.

Депутати облради незадоволенi показниками обласного бюджету, сформованого вiдповiдно до закону України "Про державний бюджет України на 2012 рiк".

Реклама:

За структурою видаткiв цей бюджет, iнформують депутати, "не лише не передбачає належного фiнансування делегованих повноважень, а й змушений спрямувати практично весь ресурс на фiнансування виключно захищених статей та галузей соцiального характеру".

Водночас, наголошується у зверненнi, районнi та мiськi бюджети не мають навiть такої можливостi.

Наприклад, доведенi показники видаткiв 10 з 19 мiсцевих бюджетiв областi "навiть меншi вiд їхнiх потреб на заробiтну плату та енергоносiї".

Депутати вказують на те, що задеклароване урядом зростання видаткiв облбюджету нiвелюється збiльшенням мiнiмальної зарплати, зростанням цiн на енергоносiї та соцвиплати.

Основними проблемами обласного бюджету депутати, зокрема, вважають практичну неможливiсть змiцнення матерiально-технiчної бази бюджетних установ, зменшення на 18 млн гривень видаткiв на виконання власних повноважень i розвиток соцiально-культурної сфери, iстотне зменшення порiвняно з минулим роком бюджету розвитку.

Облрада занепокоєна вiдсутнiстю в держбюджетi-2012 коштiв у розмiрi 97,5 млн гривень на виконання угоди про регiональний розвиток регiону мiж Кабмiном i областю, а також тим, що досi не вирiшено питання щодо завершення ремонтних i вiдновлювальних робiт на об'єктах, постраждалих вiд стихiй у 2008-му i 2010 роках.

Крiм того, зазначають депутати, соцiальне напруження серед працiвникiв бюджетних установ областi викликало те, що органи Держказначейства наприкiнцi 2011 року не провели платежi за мiсцевими бюджетами, що не дало змоги належним чином забезпечити дiяльнiсть бюджетних установ у частинi придбання медикаментiв, виплати стипендiй учням ПТУ, фiнансування видаткiв екологiчного фонду тощо.

Ухвалений обласний бюджет на 2012 рiк депутати вважають "бюджетом виживання".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: