"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колесніков вірить, що "Олімпійський" вийде на самоокупність через 2 роки

Четвер, 5 січня 2012, 13:00

Віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков заявляє, що прибутки НСК "Олімпійський" у 2012 році становитимуть 110 млн гривень.

Про це він сказав в інтерв`ю інформаційному центру "Україна-2012", передає УНІАН.

"Згідно із стратегією розвитку НСК "Олімпійський", арена має вийти на самоокупність через два роки. У 2012-му заплановані прибутки становлять 110 млн гривень при бюджеті стадіону у 120-125 млн гривень – з різницею у 10%. Подібні завдання ставимо і перед "Ареною Львів", - повідомив Колесніков.

За його словами, усі чотири українські футбольні арени, які прийматимуть Євро-2012, "мають добрячий запас міцності", оскільки вони відповідатимуть європейським вимогам ще 30 років.

Реклама:

"Якщо порівняти їх з аренами 80-х, то це зовсім інші стадіони. Деякі іспанські арени, які готували до Чемпіонату світу-82, досі функціонують. Вони не надто зручні для глядачів, особливо "Камп Ноу", але там досі грають найважливіші матчі євротурнірів", - пояснив віце-прем`єр.

Колесніков нагадав, що після завершення Євро-2012 спортивні об`єкти будуть передані у сферу управління новоствореного державного концерну "Спортивні арени України".

"Щодо використання цих арен, то на сьогодні вже підписані контракти з футбольними клубами "Карпати" і "Динамо" (Київ). Таким чином, новозбудовані арени уже починають заробляти кошти на своє утримання", - зазначив Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!