Уряд планує спростити одержання ліцензій

Четвер, 5 січня 2012, 11:42

Визначення критеріїв ліцензування та більш чітких процедур дасть можливість зробити механізм отримання ліцензій підприємцями більш прозорим, а процес започаткування бізнесу - простішим.

Про це заявив перший віце-прем‘єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи внесення до парламенту відповідного урядового законопроекту, йдеться у повідомленні міністерства.

За його словами, планується спростити та уніфікувати принципи і процедури одержання ліцензій та їх копій.

Клюєв зазначив, що документ також пропонує децентралізувати функції органів ліцензування, що має скоротити строки отримання ліцензій.

Реклама:

"Пропонується встановити, що ліцензії на частину видів діяльності зможуть видавати не лише центральні органи виконавчої влади, а й їхні територіальні органи", - повідомив заступник керівника уряду.

Він також заявив, що пропонується скасувати плату за видачу копій ліцензій – органи ліцензування мають їх видавати безкоштовно.

"Законопроект пропонує визначити 40 видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до норм базового закону про ліцензування, та 16 видів діяльності - відповідно до спеціальних законів",- сказав Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: