Українські порти надаватимуть послуги за півціни

Середа, 4 січня 2012, 16:31

У 2012 році в українських портах буде діяти знижка в розмірі від 18% до 50% на оплату вантажно-розвантажувальних робіт з транзитними вантажами.

Відповідний наказ Міністерства інфраструктури від 26 грудня 2011 підписав віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє портал "Дело".

Наказом затверджені розміри знижок до граничних акордних ставок плати за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт із транзитними вантажами, встановлені Збірником тарифів на комплекс робіт, пов'язаних з обробкою вантажів у портах України.

Отже, при навантаженні-вивантаженні в портах України універсальних контейнерів буде надаватися знижка в розмірі 50% до граничних акордних ставок плати, передбаченої за виконання цих робіт.

Реклама:

Також знижка в розмірі 50% встановлена за обробку в Усть-Дунайському порту (варіант "борт-борт") зерна і насіння навалом; продукції хімічної промисловості навалом; металів кольорових в болванках, зливках, чушках, металу не в роботі, у пачках, листах , кругах до і понад 250 кг і т.д.

Знижка у розмірі 18% буде застосовуватися до плати за обробку таких транзитних вантажів: в Маріупольському порту - зерна і насіння навалом (варіант "борт-борт"); в Усть-Дунайському порту (варіант "борт-борт") - великовагових вантажів в ящиках і не упакованих 3001 кг і більше.

Крім того, 20% знижку до оплати за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт встановлено: за обробку мінерально-будівельних вантажів навалом в Бердянському порту; тарно-штучних вантажів у пакетах, вугілля навалом і металів чорних не в роботі - в Білгород-Дністровському порту; вугілля навалом - в Ренійському порту; продукції хімічної промисловості навалом - в Херсонському порту.

Основна мета запровадження знижок - збереження існуючих та залучення додаткових вантажопотоків транзитних вантажів.

Фахівці Міністерства інфраструктури будуть здійснювати моніторинг та аналіз економічної ефективності застосування портами розміру знижок, за результатами якого розміри знижок можуть коригуватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: