"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кількість інтернет користувачів в Україні досягла 14 мільйонів

Вівторок, 31 січня 2012, 20:16

Обсяг доходів від послуг зв’язку, отриманих суб’єктами господарювання усіх форм власності, становив 50,3 млрд гривень, що на 2,9 млрд гривень більше, ніж у 2010 році, з них 18,4 млрд гривень - від послуг, наданих населенню.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

За даними відомства, найбільший приріст доходів отримали оператори/провайдери мобільного зв’язку (2,2 млрд гривень) та із забезпечення доступу до мережі інтернет (0,5 млрд гривень).

"У сфері телекомунікацій освоєно 5,1 млрд гривень інвестицій в основний капітал, що складає 85,3% обсягів 2010 року", - сказано у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що інвестиційні кошти спрямовувались в основному на розвиток широкосмугового доступу до мережі інтернет, у тому числі безпроводового, підвищення ємності мереж, насамперед у регіонах з активним зростанням абонентської бази, впровадження ІТ-систем для розвитку нових сервісів і технологій, цифровізацію мереж, підготовку об’єктів зв’язку до Євро-2012.

"Кількість активних користувачів мережі інтернет країни становила на початок 2012 року 13,9 млн осіб, тоді як рік тому – 11,3 млн осіб, - повідомили у службі.

 

 

 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: