Нафта дорожчає на тлі зменшення побоювань за ситуацію в Європі

Вівторок, 31 січня 2012, 19:11

Світові ціни на нафту ростуть в ході торгів вівторка на тлі ослаблення побоювань щодо боргових проблем та економічних обставин в Європі, де напередодні пройшов саміт лідерів ЄС,

Про це свідчать дані торгів, передають "Риа новости".

Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 18.15 за Києвом підвищилася на 1,13 долара, або на 1,14%, - до 99,91 долара за барель.

Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 1 долар, або на 0,9%, - до позначки в 111,75 долара за барель.

Реклама:

За підсумками саміту 25 з 27 країн ЄС приєдналися до договору про бюджетну стабільность, спрямованого на зміцнення фінансової стабільності єврозони.

З пропозицією про підписання цього документа європолітики виступили за підсумками аналогічного заходу в грудні 2011 року.

Угода вступить в силу, як тільки його підпишуть 12 країн.

До договору не побажали приєднатися Чехія і Великобританія.

Позитивом ринки відіграють заяви прем'єр-міністра Греції Лукаса Пападімоса про значний прогрес у переговорному процесі з кредиторами щодо реструктуризації боргу країни.

Він висловив сподівання, що переговори можуть успішно завершитися вже до кінця тижня.

"У інвесторів явно є "апетит" до ризику", - коментує динаміку котирувань старший консультант Saxo Bank A/S у Копенгагені Оле Хансен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!