Туреччина вивела Nabucco із пріорітетів

Вівторок, 31 січня 2012, 11:18

Туреччина більше не підтримує повністю проекту газопроводу Nabucco для транспортування каспійського газу до Європи, а натомість робить пріоритетом конкурентний проект TANAP.

Про це заявили у міністерстві енергетики країни, повідомляє портал "Українська енергетика".

У міністерстві підтвердили, що Туреччина залишається частиною консорціуму з 6 країн, який підтримує Nabucco, проте тепер робить пріоритетом розвиток Трансанатолійського трубопровідного проекту (TANAP), який просуває партнерство з Азербайджаном.

"Реалізувати TANAP буде набагато дешевше та легше, ніж Nabucco", - заявили у міністерстві, вказавши на високу вартість проекту Nabucco, який включає побудову нового газопроводу довжиною 4 тис. кілометрів для транспортування до 31 млрд кубометрів газу на рік через Туреччину та Балкани до газового хабу в австрійському Баумгартені.

Реклама:

Натомість, TANAP використовуватиме існуючі трубопровідні потужності Туреччини для транспортування до 16 млрд кубометрів газу із азербайджанського родовища "Шах Деніз" до сусідніх з Туреччиною Греції та Болгарії.

"TANAP транспортуватиме лише той газ, який доступний в Азербайджані, тоді як Nabucco мав знайти інші джерела газу для того, щоб бути комерційно життєздатним", - наголосили турецькі чиновники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: