До людей Яценюка в один день завітали УБОЗ, слідчий і навіть МНС

Вівторок, 31 січня 2012, 10:55

Правоохоронні органи у понеділок зробили спробу провести обшуки на одному з найбільших підприємств Одеської області - "Стальканат-Силур".

У відповідь лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявив, що це спроба чинити тиск на партію, оскільки власники заводу очолюють її обласну організацію, пише газета "Комерсант-Україна".

"Рейдерські захоплення пов'язані з тим, що власники підприємства очолюють обласну організацію нашої партії", - заявив він.

Яценюк уточнив, що члени правління підприємства Володимир Немировський і Сергій Фаермарк є відповідно головою та заступником голови обласної партійної організації. Нині, за даними Яценюка, вони переховуються за межами України.

Реклама:

"Стальканат-Силур" - публічна і одна із найприбутковіших компаній в Одеській області. Силовики хочуть позбавити підприємство доходів, клієнтів і в кінцевому підсумку усунути із політичної арени одну з найсильніших партійних організацій в області", - вважає він.

Керівник юридичного департаменту підприємства Гелена Васильченко розповіла, що вчора близько 11:00 в адміністративну будівлю заводу "Стальканат-Силур" в Одесі намагалися проникнути співробітники спецпідрозділу "Сокіл" та УБОЗ обласного ГУ МВС.

За її словами, вони зламали хвіртку і вимагали допустити їх на підприємство для проведення обшуку.

Представники правоохоронних органів пред'явили постанову Приморського районного суду Одеси від 25 січня про порушення кримінальної справи за ст. 205 КК (фіктивне підприємництво). Проте Васильченко пред'явила їм ухвалу цього ж суду від 27 січня, якою на час розгляду справи заборонялося проводити слідчі дії.

Потім на підприємство прибули представники податкової служби із направленням про проведення позапланової перевірки. При цьому, за словами Васильченко, службових посвідчень вони не пред'явили, вимагали зустрічі із керівництвом підприємства, але їм було відмовлено.

Потім на "Стальканат-Силур" приїхали із позаплановою перевіркою представники МНС. Однак їх не пустили на підприємство у зв'язку зі спробами проведення слідчих дій.

Співробітники МНС пообіцяли приїхати на підприємство у вівторок із перевіркою в робочому порядку.

Ситуація вирішилася тільки близько 14:00, коли на підприємство прибув слідчий у кримінальній справі Дмитро Човнярів. Йому був пред'явлений оригінал рішення суду, після чого силовики покинули завод.

Спроба проведення обшуку відбулася і в одному з офісів компанії по вулиці Михайлівській, 44. Її результати ще не відомі.

У прес-службі прокуратури Одеської області пообіцяли прокоментувати дії силовиків у вівторок.

Це не перша спроба чинити тиск на підприємство, нагадує видання. У травні 2011 року "Стальканат" вже піддавався обшукам УБОЗу.

За словами Васильченко, вони проводилися в рамках кримінальної справи за підозрою у підробці підписів. За її словами, силовики підозрювали експедиторсько-транспортну компанію "Мегалайн плюс" у переведенні в готівку грошей, яке нібито мало місце в результаті укладення договору про надання транспортних послуг "Стальканат" на суму 24 тис. гривень.

Тоді співробітники УБОЗу вилучили документи, що стосуються фінансової діяльності компанії, і заарештували майно підприємства.

"Стальканату" вдалося домогтися рішення суду, згідно з яким проведений в травні обшук був визнаний незаконним, і постанова про порушення кримінальної справи була скасована, хоча це мало допомогло компанії.

"Стальканат-Силур" випускає сталеві, капронові канати і метизної продукції. На підприємстві працює понад 2,5 тис. осіб.

Крім підприємства, в Одесі має великий виробничий філію в Донецьку (раніше - завод "Силур"). Основним акціонером підприємства є Володимир Немировський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: