"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров забезпечить школи китайськими комп'ютерами

Вівторок, 31 січня 2012, 10:10

Кабінет міністрів прийняв розпорядження "Про підписання Угоди (у формі обміну листами) між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки про надання комп'ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів України".

Рішення датовані 25 січня 2012 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Метою підписання угоди в уряді називають сприяння реалізації проекту про надання комп'ютерного обладнання китайською стороною для загальноосвітніх навчальних закладів в усіх регіонах України та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес.

На прохання Кабміну уряд КНР погодився надати партію комп'ютерів загальною вартістю 80 млн китайських юанів (включаючи фрахт і страхування) уряду України.

Реклама:

Китайська сторона також направить в Україну персонал для сприяння у здійсненні монтажу і налаштування обладнання.

Витрати для реалізації цього проекту будуть здійснюватися платежами в рамках надання безоплатної допомоги, визначеної Угодою між урядом України і урядом КНР від 20 червня 2011 року.

Як стверджують у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту, завдяки комп'ютерному обладнанню, наданому урядом КНР, буде покращена інформаційна система близько 700 навчальних закладів по всіх регіонах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: