Залізниця готує дeбютний випуск євpoбoндів нa 450 мільйонів доларів

Понеділок, 30 січня 2012, 20:15

Українські державні залізниці планують до кінця лютого вибрати на тендері лід-менеджерів для організації у 2012 році дебютних випусків п'ятирічних євробондів на загальну суму не менш 450 млн доларів.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на інформацію на офіційному сайті державних закупівель.

Зокрема, Південно-Західна залізниця шукає організатора випуску на суму 150 млн доларів, Донецька залізниця - на 225 млн доларів, Львівська залізниця - на 75 млн доларів.

Всі три позичальника вказують, що мають намір випустити і розмістити цінні папери на міжнародних ринках капіталу згідно з правилом 144А і положенням S (Rule 144A/Regulation S).

Реклама:

Як відомо, поки що лише обмеженому колу українських державних позичальників вдавалося вийти на міжнародні ринки.

Крім суверенних облігацій України в обігу перебувають євробонди двох держбанків - Укрексімбанку та Ощадбанку, держхолдингу "Нафтогаз України", а також держагентства з підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012.

Відповідно до закону про державний бюджет 2012 року, уряд планує позичити на зовнішніх ринках приблизно 4 млрд доларів.

У 2011 році Україна розмістила в лютому десятирічні євробонди на суму 1,5 млрд доларів із погашенням під 7,95% річних, а на початку червня - п'ятирічні євробонди на суму 1,25 млрд доларів із купоном 6,25%.

Україна збиралася здійснити ще одну зовнішню позику в другому півріччі 2011 року, проте боргова криза в єврозоні перешкодила цим планам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: