Кабмін доручив уникнути страйку на Укрпатенті

Понеділок, 30 січня 2012, 17:59

Кабінет міністрів доручив Міністерству освіти і науки, молоді і спорту вжити всіх необхідних заходів з метою врегулювання трудового конфлікту на державному підприємстві "Укрпатент".

Таке рішення було ухвалене за наслідками розгляду звернення трудового колективу держпідприємства, повідомляє сайт "Подробиці" із посиланням на заступника директора Департаменту інформації і комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ Євгена Кравця.

За його словами, співробітники "Укрпатенту" повідомляли про готовність колективу до страйку у зв`язку з тим, що керівництво Державної служби інтелектуальної власності порушило трудове законодавство щодо директора "Укрпатенту" Алли Жаринової та кількох її заступників, а також через інші дії керівництва цієї Служби, які, на думку колективу, можуть нашкодити і навіть зруйнувати вітчизняну систему охорони інтелектуальної власності.

Кравець відзначив, що Кабмін занепокоїла заява співробітників "Укрпатенту" щодо недовіри голові Держслужби інтелектуальної власності Миколі Паладію і його заступникам, а також щодо готовності розпочати безстроковий страйк.

Реклама:

"Страйк колективу може призвести не лише до тяжких наслідків економічного характеру, а й до політичних наслідків міжнародного рівня", - підкреслив він.

За словами Кравця, "основна причиною конфлікту є спроби знищити Державну систему правової охорони інтелектуальної власності, а також незаконні дії з боку керівника Держслужби інтелектуальної власності Паладія, який активно вживає заходів зі створення наддержавного органу СНД (з штаб-квартирою у Москві) у сфері реєстрації "євразійських" торгових марок і з приєднання до Євразійської патентної конвенції".

Кравець також повідомив, що наприкінці 2011 року прем`єр-міністр Микола Азаров надіслав главі уряду Російської Федерації Володимиру Путіну листа із проханням розглянути можливість включення до порядку денного їх наступної зустрічі питання про створення Міждержавної регіональної організації з охорони торгових марок (товарних знаків), яка має видавати єдине для євразійського регіону свідоцтво на торгові марки (товарні знаки).

Як повідомлялося, 19 січня Державна служба інтелектуальної власності заявила, що ратифікація Євразійської патентної конвенції економічно не приваблива для України.

Так Держслужба відреагувала на звинувачення колективу "Укрпатенту", що "керівник Держслужби інтелектуальної власності Паладій, всупереч державним інтересам України, активно вживає заходів з метою створення наддержавного органу СНД зі штаб-квартирою у Москві у сфері реєстрації "євразійських" торгових марок і з приєднання до Євразійської патентної конвенції".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: