"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура шукала "конверт" в аеропорту Одеси

Понеділок, 30 січня 2012, 17:23

Прокуратура Одеської області пояснює обшук і вилучення документів міліцією в комунальному підприємстві "Міжнародний аеропорт "Одеса", які відбувалися 27 січня, виявленням конвертаційного центру з оборотом 2 млрд гривень.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу прокуратури.

У відомстві зазначили, що прокуратура здійснює нагляд за ходом попереднього слідства у кримінальній справі, порушеній у відношенні організатора і двох членів організованої злочинної групи.

Установлено, що протягом 2007- 2011 років на території Одеси й інших регіонів діяла організована група, члени якої створили конвертаційний центр.

Реклама:

Мета його створення - прикриття незаконної діяльності, а саме: надання підприємствам реального сектору економіки незаконних послуг з мінімізації податкових зобов'язань, конвертації безготівкових коштів у готівку, навмисне ухиляння від сплати податків, розкрадання коштів, у тому числі бюджетних.

У своїх схемах група використовувала велику кількість підприємств із ознаками фіктивності.

Рух коштів на їхніх банківських рахунках становив понад 2 млрд гривень.

Установлено факт фінансово-господарських відносин аеропорту "Одеса" з деякими підприємствами конвертаційного центру.

У зв'язку з цим у будинку аеропорту 27 січня був проведений обшук і вилучені документи, які стосуються цієї кримінальної справи.

Як відомоо, 27 січня міліція провела обшук і вилучення документації в міжнародному аеропорту "Одеса".

Міжнародний аеропорт "Одеса" відноситься до найбільших в країні аеропортів і зв'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, країн СНД, а також держав Західної Європи, Азії й Африки.

Аеровокзальний комплекс, пропускна здатність якого становить 400 пасажирів за годину, призначений для обслуговування міжнародних і внутрішніх ліній.

2 листопада 2011 року мер Одеси Олексій Костусєв призначив генеральним директором аеропорту Михайла Крайтмана.

Прес-служба аеропорту пояснює проведення міліцією обшуку й вилучення документації в адміністративній будівлі аеропорту розслідуванням за фактом протиправної діяльності третіх осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!