Білорусь гарантувала "Газпрому" повернення коштів

Понеділок, 30 січня 2012, 12:52

Білорусія гарантувала "Газпрому" повернення коштів за "Белтрансгаз" у разі невиконання зобов'язань за контрактом.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Білорусії Олександр Гур'янов, передає "Інтерфакс".  

"Це гарантія для інвестора, в даному випадку - для" Газпрому ", що він, набуваючи у власність актив, впевнений, що роботі цього активу не буде створюватися перешкод", - підкреслив співрозмовник.

На думку заступника глави МЗС, "ні в яку галузь інвестор не прийде, якщо побоюється, що його підприємство може бути якимось чином обмежене в діяльності".

Реклама:

"Для "Газпрому" ця позиція важлива з точки зору бізнесу, відповідальності перед європейськими партнерами. Тому він і зробив певні застереження", - додав він.  

"Такий підхід Білорусії свідчить про повну гарантію інвестиційних ризиків, що зазвичай фіксується в будь-яких інвестиційних угодах", - підкреслив Гур`янов.

Нагадаємо, міжурядову угоду про умови купівлі-продажу акцій і подальшої діяльності "Бєлтрансгазу" передбачає зобов'язання білоруської сторони викупити всі раніше передані ВАТ "Газпром" акції ВАТ "Белтрансгаз" за 5 мільярдів доларів, а також компенсувати ВАТ "Газпром" все збитки, які можуть у нього виникнути у зв'язку з цим "в разі невиконання будь-яких із зазначених у документі умов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!