Аеропорт Донецька накупив найдорожчого керосину на півмільярда

Понеділок, 30 січня 2012, 12:43

КП "Міжнародний аеропорт Донецьк" 23 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "ТНК-ВР коммерс" на придбання 40 тис тонн палива для реактивних двигунів ТС-1 за 559,20 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість придбаного авіакеросину становила13,980 тис грн./т.

Єдиним конкурентом відомої російської компанії на тендері було ТОВ "Юкойл" Юрія та Віктора Безлюдних зі статутним капіталом 11,8 тис гривень.

Реклама:

Їх пропозиція була дорожче на 2%.

Ціна на керосин для донецького аеропорту більш ніж в півтора рази перевищує вартість палива для російських та європейських аеропортів, та майже на 20% дорожче від керосину "Укртатнафти" Ігоря Коломойського.

За даними "Делового авиационного портала", наприкінці 2011 року ціна керосину в московських аеропортах становила близько 28 тис рублів за тонну, або 7,5 тис грн./т.

В вересні експерти фіксували значне перевищення українських цін на керосин над європейськими.

За даними "Oil news", авіапаливо в Європі тоді коштувало близько 1 тис доларів за тонну, тоді як в Україні декларувались ціни понад 1,4 тис доларів за тонну.

Нагадаємо, різкий стрибок цін на керосин для донецького аеропорту відбувся рік тому.

В грудні 2010 року аеропорт "Донецьк" за результатами відкритих торгів уклав угоду з ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" на придбання авіапалива по 8,2 тис грн./т.

Через кілька днів угоду було розірвано, оскільки російська компанія повідомила про "неможливість виконання умов договору у зв’язку із значним підвищенням цін на ринку нафтопродуктів".

Відразу після цього Міністерство економіки погодило аеропорту закупівлю палива у "ТНК-ВР Коммерс" по процедурі "у одного учасника" вже по 11 тис грн./т.

Після цього в квітні 2011 року донецький аеропорт провів ще один тендер на придбання керосину.

Тоді його виграла "Паливно-заправна компанія "ТНК-Авіа" з ціною 13,40 тис грн./т.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: