Заяви про єдиний податок можна подавати ще три тижні

Вівторок, 3 січня 2012, 16:32

Юридичнi та фiзичнi особи, якi бажають працювати на єдиного податку мають подати вiдповiдну заяву до 25 сiчня 2012 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Державної податкової адмiнiстрацiї (ДПА) у Києвi.

Форму заяви про обрання спрощеної системи оподаткування розмiщено на веб-сайтi ДПА в Києвi (www.kyivsta.gov.ua) в рубрицi "Бланки податкової звiтностi та довiдки".

Окрiм цього, суб'єкти господарювання, що працювали в 2011 роцi на єдиному податку або на фiксованому патентi, мають свiдоцтво платника єдиного податку або чинний фiксований патент, зможуть замiнити старi документи на новi протягом пiвроку - не пiзнiше нiж 31 травня 2012 року.

Реклама:

"Посвiдчення платника єдиного податку тепер видаватимуть безстроково (ранiше видавали на один рiк) i, як ранiше, безоплатно впродовж десяти календарних днiв пiсля подачi заяви", - йдеться в повiдомленнi.

Згiдно з ним, новоутворенi суб'єкти пiдприємництва мають подати заяву про вибiр спрощеної системи оподаткування до кiнця мiсяця, в якому вiдбулася їх реєстрацiя.

Такi пiдприємства мають, згiдно з нормами п. 299.6 ст. 299 Податкового кодексу, отримати свiдоцтво в день подачi заяви про обрання спрощеної системи оподаткування.

Як повiдомлялося, з 1 сiчня 2012 року набуває чинностi закон "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких iнших законодавчих актiв України щодо спрощеної системи оподаткування, облiку та звiтностi" (? 4014).

Зокрема, змiни стосуються i порядку реєстрацiї (перереєстрацiї) платникiв єдиного податку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: