Пашкевич пообіцяв мільярд "екологічно чистих" кіловат-годин

П'ятниця, 27 січня 2012, 20:02

Сумарна встановлена потужність українських вітряних (ВЕС) і сонячних (СЕС) електростанцій в 2012 році зросте на 600 МВт за рахунок будівництва нових об`єктів.

Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич на круглому столі, присвяченому обговоренню пропозицій відомства щодо зміни Енергостратегії до 2030 року в частині розвитку відновлюваної енергетики, енергоефективності та енергозбереження, повідомляє агентство УНІАН.

"В Україні будуть розвиватися найшвидше дві галузі: сонячна та вітряна енергетика. Це відповідає світовим тенденціям. Очікуваний нами приріст потужностей на 2012 рік, те, що заявлено інвесторами, - близько 300 МВт вітрових станцій і приблизно стільки ж сонячних потужностей", - сказав він.

Пашкевич зазначив, що за темпами розвитку відновлюваної енергетики сьогодні Україна випереджає всі європейські країни.

Реклама:

"Якщо ми збережемо цей темп, то, за оптимістичними оцінками, до 2020 року ми досягнемо сьогоднішніх європейських показників, тобто 12% частки електроенергії з відновлюваних джерел у загальному енергобалансі", - сказав чиновник.

Пашкевич також повідомив, що в 2011 році встановлені потужності електростанцій на поновлюваних джерелах за рахунок реалізації великої кількості проектів подвоїлися, а виробництво електроенергії такими об`єктами зросло з 240 млн кВт/год. у 2010 році до 330 млн кВт/год. в 2011 році.

При цьому 2012 року вироблення екологічно чистої електроенергії ВЕС, СЕС і малими гідроелектростанціями, за прогнозами Держенергоефективності, досягне 1 млрд. кВт/год.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!