Профспілки просять Азарова припинити судове переслідування

П'ятниця, 27 січня 2012, 19:40

Новий керівник Федерації профспілок Юрій Кулик попросив прем'єр-міністра Миколу Азарова призупинити численні судові процеси щодо майна Федерації, пообіцявши натомість бути більш лояльним.

За словами Кулика, профспілки могли б зробити більше позитивного для уряду, проте їх діяльність паралізована численними судовими процесами, пише газета "Дело".

"Ми б могли зробити набагато більше, але останнім часом Федерація профспілок перебуває в сотнях судових позовів, які в основному стосуються питань власності. Ми б просили, щоб була можливість, щоб ми прийшли взаєморозуміння з Генпрокуратурою і МВС, щоб були припинена діяльність Господарських судів", - зазначив Кулик.

За його словами, Федерація змогла б у спокійному режимі провести інвентаризацію свого майна.

Реклама:

Азаров на слова глави ФПУ не відреагував.

Як відомо, Юрій Кулик вступив на посаду глави ФПУ після гучної відставки з посади депутата-"регіонала" Василя Хари, яка відбулася на початку листопада 2011 року.

До цього Хара піддався тиску з боку силових органів. Зокрема силові структури порушили кримінальну справу проти його дочки, звинувативши її в незаконній приватизації санаторію в Донецькій області та сумнівної вирубці лісу.

Сам Хара заявляв, що мета силовиків - забезпечити перехід у приватні руки профспілкових здравниць і санаторіїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: