Євросоюз назвав умову видачі фінансової допомоги Греції

П'ятниця, 27 січня 2012, 15:46

Єврогрупа (клуб міністрів фінансів країн єврозони) готова виділити кошти Греції, якщо офіційний і приватний сектор країни здійснять внесок у скорочення державного боргу.

Про це заявив голова Єврогрупи, прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Офіційний сектор має замислитися про надання фінансової допомоги для погашення державних боргів, якщо з цієї проблеми буде досягнуто згоди із приватним сектором, а також будуть отримані докази здатності Греції виплачувати заборгованість", - сказав він.

Коментуючи участь Європейського центробанку у вирішенні грецької кризи, Юнкер зазначив, що ЄЦБ "є незалежною структурою", та голова Єврогрупи не може "давати публічні рекомендації тим, чиє завдання полягає у захисті валюти".

Реклама:

"Ми сподіваємося, що до 2020 року Греції вдасться скоротити держборг до 120% обсягу виробництва. Можливо, наші очікування виправдаються не повною мірою, проте будь-які кроки у вірному напрямку потрібні", - підкреслив він.

Як відомо, перед черговим крайнім терміном погашення виплат за своїми облігаціями у розмірі 14,5 млрд євро, який настане 20 березня, Афінам вкрай необхідно залучити додаткові кошти.

Інститут міжнародних фінансів раніше повідомив про досягнення прогресу у тривалих і складних перемовинах про списання приблизно 100 млрд євро грецького боргу приватним інвесторам, однак відповідні консультації поки не завершені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!