"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрхімтрансаміак" хоче підписати угоду з російськими виробниками аміаку

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:49

ДП "Укрхімтрансаміак" в ході наради з питань транзиту аміаку ВАТ "Тольяттіазот" через територію України вийшло з ініціативою підписати меморандум про довгострокову співпрацю з російськими підприємствами-виробниками аміаку.

Про це йдеться у повідомленні уряду Самарської області, передає "Інтерфакс-Україна".

Нарада за участю представників обласної адміністрації, "Тольяттіазот", ВАТ "Трансаміак" (управляє російською частиною аміакопроводу Тольятті-Одеса і знаходиться в Тольятті) і Мінпромторгу РФ відбулася у Києві 26 січня.

"В даний час документ проходить узгодження в зацікавлених сторін", - сказано в повідомленні.

Реклама:

В ході наради були висловлені пропозиції підприємствам, які беруть участь в процесі виробництва і транзиту аміаку, чітко дотримуватися налагодженої схеми взаємодії, забезпечувати своєчасне виконання узятих на себе зобов'язань, при необхідності проводити засідання міжурядової російсько-української робочої групи з врегулювання питань транзиту.

Нагадаємо, "Тольяттіазот" 10 січня повідомив про те, що "Укрхімтрансаміак" з 16 грудня 2011 року без попередження припинив прокачування аміаку, виробленого підприємством, по аміакопроводу Тольятті-Одеса.

В результаті припинення прокачування аміаку завод зупинив 5 з 7 агрегатів з випуску аміаку, а два залишилися працювали в режимі неповного завантаження.

Прокачування було відновлено 18 січня і в даний час підприємство вийшло на плановий режим роботи.

"Тольяттіазот" - один з найбільших в світі виробників аміаку. Виробничі потужності становлять понад 3 млн тонн аміаку, а також 960 тис тонн карбаміду на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: