Бродський умовив Балогу стримати апетити МНС

Четвер, 26 січня 2012, 19:03

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, очолювана Михайлом Бродським, узгодила з Міністерством надзвичайних ситуацій проект постанови про платні адміністративні послуги МНС.

Про це глава Держпідприємництва Михайло Бродський написав на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє DT.UA.

"По МНС накопичилося багато проблем у сфері дерегуляції. У зв'язку з цим я провів кілька робочих зустрічей з Балогою. Ось їх результати. Ми узгодили проект постанови про платні адміністративні послуги. Раніше їх було 29, стало 5", - повідомив Бродський.

Також, за його словами, розроблений чіткий перелік добровільних платних послуг, які може надавати МНС населенню і юрособам.

Реклама:

"Це для того, щоб випадково не з'являлися нові послуги під виглядом благодійності", - пояснив головний "дерегулятор".

Також відомства узгодили ще низку важливих питань.

"По-перше, МНС розробило правила пожежної безпеки для об'єктів площею до 300 кв.м. Саме зараз вони перебувають у нас на погодженні. Ми перевіримо, наскільки ці правила відповідають директивам ЄС, і прослідкуємо, щоб вони були викладені максимально просто і доступно для людей", - написав Бродський.

Після затвердження ці правила будуть опубліковані на сайті МНС у безкоштовному доступі.

"По-друге, ми відреагували на численні скарги підприємців щодо процедури перевірки об'єктів. Раніше існувала така неправильна практика: інспектор знаходив порушення і виписував припис, де вказував, до якого числа їх потрібно виправити. А потім ходив на цей об'єкт кожен день нібито моніторити ситуацію. По суті, це був психологічний тиск. Закінчувалася справа хабарем", - поінформував Бродський.

"Наразі ми внесли доповнення у порядок перевірок: тепер інспектора ви будете бачити в день винесення припису і в день, коли цей припис закінчується. І ніяких ходінь", - наголосив він.

Також, за словами Бродського, нині іде робота над другим етапом визначення критеріїв ризику для об'єктів, а саме - про їх перегляд у бік пом'якшення - відповідно до законодавства ЄС (на першому етапі, протягом попереднього року, всі суб'єкти господарської діяльності класифікували за критеріями ризику).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!