Янукович анонсував два "енергетичні" документи з Азербайджаном

Четвер, 26 січня 2012, 16:22

Київ і Баку готують до підписання два документи про співпрацю в енергетичній сфері.

Про це заявив президент Віктор Янукович у четвер у Давосі після закінчення зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз готуються до підписання два протоколи. Є технічні питання, які треба прорахувати фахівцям. Безумовно, Україна буде продовжувати роботу в питаннях транспортування каспійського газу і як країна-споживач газу, і як країна, яка може приймати участь в будівництві газотранспортних систем із залученням усіх ресурсів, які є в країні. Нам це дуже цікаво", - сказав Янукович.

Він зазначив, що з цього питання України проводить тристоронні переговори із Туреччиною і Азербайджаном: "Ми бачимо перспективу цю і сьогодні, практично, з усіх трьох сторін підтверджена зацікавленість у цих проектах".

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів уповноважив міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка підписати угоду з урядом Азербайджану про співробітництво в організації поставок зрідженого природного газу на територію Україну з Азербайджану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: