Кабмін хоче створити трудовi архiви лiквiдованих пiдприємств

Четвер, 26 січня 2012, 14:40

Кабмін пропонує внести змiни до порядку зберiгання архiвних документiв, пов'язаних iз забезпеченням соцiального захисту громадян, створивши трудовi архiви лiквiдованих пiдприємств та органiзацiй.

Про це йдеться у повідомленні Мiнiстерства юстицiї з посиланням на його голову Олександра Лавриновича, передає "Інтерфакс-України".

Вiдповiдний законопроект було прийнято на засiданнi уряду 25 сiчня i найближчим часом буде внесено на розгляд Верховної ради. 

"Законопроект має на метi посилення соцiального захисту громадян. Зокрема, запропоновано вдосконалити правове регулювання у сферi архiвної справи в частинi функцiонування трудових архiвiв лiквiдованих пiдприємств, установ i органiзацiй, що зберiгають документи, не пов'язанi з Нацiональним архiвним фондом", - заявив мiнiстр.

Реклама:

За його словами, пiсля переходу України до ринкової економiки виникла низка проблем iз забезпеченням збереження архiвних документiв лiквiдованих та реорганiзованих пiдприємств, установ i органiзацiй, пов'язаних iз соцiальним захистом громадян.

На сьогоднi в регiонах країни функцiонують понад 1 тис трудових архiвiв, однак недосконалiсть законодавчої базi призводить до вiдсутностi єдиної ефективної системи їх управлiння та фiнансування.

"З цiєю метою Кабмiн пропонує доповнити ст. 91 Бюджетного кодексу позицiєю "трудовi архiви", визначити термiн "трудовi архiви" i конкретизувати завдання органiв мiсцевого самоврядування щодо функцiонування трудових архiвiв", - зазначається в повідомленні.

Законопроект також має визначити гарантований унiфiкований пiдхiд до створення та функцiонування трудових архiвiв для забезпечення належних умов збереження соцiально значущих документiв в єдинiй системi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!