"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін хоче закрити в’їзд в Росію на 10 років нелегальним мігрантам

Четвер, 26 січня 2012, 13:58

Прем’єр Росії Володимир Путні пропонує закрити в'їзд в країну на п'ять - десять років для злісних порушників Міграційного законодавства.

 

Це стосується тих, хто попався на неодноразовому порушенні законодавства, або був видворений з країни за судовим рішенням, передає "Эхо Москвы".

Путін також виступив за введення кримінального покарання для фізичних та юридичних осіб, що провокують нелегальну міграцію.

Зокрема, Путін запропонував ввести кримінальну відповідальність для власників "гумових квартир" за фіктивну реєстрацію мігрантів.

Реклама:

Прем'єр вважає, що цей захід допоможе ліквідувати ринок "подібних сумнівних послуг та фіктивної реєстрації", передає російська служба BBC.

"Потрібно передбачити жорстку відповідальність як для власників житла, які явно зловживають своїм майновим правом, так і для посадових осіб, які "паразитують" на махінаціях з реєстрацією", - заявив Путін на щорічній колегії Федеральної міграційної служби Росії.

Окрым того, російський прем'єр доручив Федеральній міграційній службі розробити конкретні вимоги, які будуть стосуватися знання російської мови мігрантами.

"Вважаю цілком виваженим рішенням введення обов'язкового вивчення і подальшого іспиту на знання російської мови. Тут потрібна серйозна організаційна робота, поправки в законодавство", - сказав Путін.

У створенні центрів з вивчення російської мови участь повинні приймати і роботодавці, які беруть на роботу мігрантів, вважає Путін.

Нові правила, за його словами, повинні стосуватися всіх трудових мігрантів незалежно від їх майбутньої сфери діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: