Люди Пшонки розповіли послам, за що ще можна посадити Тимошенко

Середа, 25 січня 2012, 18:03

Заступники генпрокурора запевнили послів іноземних держав у готовності сприяти організації роботи спільної медгрупи для незалежного обстеження Юлії Тимошенко.

Про це заступники генпрокурора Євген Блажівський та Анатолій Пришко заявили 25 січня на зустрічі з послами США, Канади, Великобританії, Австрії, Греції, Швейцарії та Іспанії та іншими дипломатами, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зазначено, що Блажівський надав присутнім "вичерпну інформацію щодо обставин кримінальної справи стосовно службових осіб корпорації ЄЕСУ, яку Тимошенко очолювала у 1996-1999 роках".

"Зокрема, йдеться про факти розкрадання державних коштів, ухиляння від сплати податків, незаконного відшкодування ПДВ на загальну суму понад 30 млн. грн. та низки інших епізодів", - сказано в повідомленні.

Реклама:

"На зустрічі було наголошено на готовності, у межах компетенції прокуратури, сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження, діагностування та лікування Юлії Тимошенко, якщо таке буде необхідне", - заявляє ГПУ.

Крім того, сторони зазначили важливість реформування кримінальної юстиції в Україні згідно з європейськими стандартами, зокрема прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу як необхідного правового інструменту, зазначає відомство.

На зустрічі, окрім послів США, Канади, Великобританії, Австрії, Греції, Швейцарії та Іспанії, були також присутні представники дипкорпусу Нідерландів, Німеччини, Швеції, Данії, Іспанії, Угорщини, Польщі, Чехії, Фінляндії, Франції, Італії, Словаччини, Словенії, Румунії, Болгарії, Росії, а також представник Євросоюзу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: