Обама запропонував брати податок в 30% з доходів понад мільйон на рік

Середа, 25 січня 2012, 09:52

Президент США Барак Обама запропонував ввести нову схему оподаткування для заможних американців, відповідно до якої ставка податку не може бути нижче 30% для тих, чий дохід перевищує 1 млн доларів на рік.

"Податкова реформа повинна бути проведена відповідно до пропозиції Уоррена Баффета - якщо ви заробляєте більше мільйона доларів на рік, то ви не повинні платити податок менше 30%", - сказав Обама, виступаючи у вівторок ввечері в Капітолії із щорічним зверненням до конгресу, повідомляють "Ведомости".

У середині минулого року мільярдер Уоррен Баффетт заявив, що підтримує Обаму і вважає несправедливою схему оподаткування, за якою він платить податків менше, ніж його секретар.

"Відповідно до нинішньої практики, якщо ви заробляєте більше мільйона доларів, то ви не можете отримати особливі податкові пільги і відрахування, але, з іншого боку, якщо ваш дохід менше 250 тис. доларів на рік, як у 98% американських сімей, то ці пільги ви також не отримуєте", - зазначив Обама.

Реклама:

Президент США вже майже два роки намагається провести податкову реформу.

Раніше Обама пропонував конгресу схему, за якою повинні бути скасовані податкові пільги, введені при президенті Джорджі Буші-молодшому для американців, які заробляють понад 200 тис доларів в рік (або 250 тис в разі, якщо оподатковується загальний дохід сім'ї).

Республіканці в конгресі США виступили категорично проти такої реформи, заявивши, що Обама намагається скасувати пільги для людей, які й так платять найбільші за сумами податки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: