"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільший лоу-костер "промацує" ринок України

Середа, 25 січня 2012, 09:21

Міністерство інфраструктури провело 24 січня переговори з найбільшим європейським лоу-кост авіаперевізником Ryanair.

Україна запропонувала авіакомпанії почати польоти зі Львова та Донецька до Лондона, Парижа і Барселони, передає "Коммерсант-Україна".

Втім, експерти впевнені, що для реалізації таких планів є багато перешкод і, на їхню думку, компанія поки просто "промацує" ринок.

Про переговори з Ryanair вчора повідомив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков, за словами якого компанія може запустити перші рейси в Україну в травні 2012 року.

Реклама:

Мер Львова Андрій Садовий розповів, що мова може йти про авіасполучення з Лондоном, Парижем і Барселоною.

"Це була перша попередня зустріч з представниками авіакомпанії, і в середу відбудеться другий раунд переговорів. Ніяких договорів поки не підписано", - уточнив Садовий.

PR-менеджер Ryanair Лорна Фаррен відмовилася коментувати заяви українських чиновників: "Якби ми збиралися налагоджувати авіасполучення з України, ми б зібрали прес-конференцію, на якій офіційно оголосили про це. До цих пір будь-яке повідомлення залишається слухом".

Ірландська Ryanair Holding - найбільша бюджетна авіакомпанія Європи.

Заснована в 1985 році. Обслуговує 141 аеропорт в 26 країнах Європи, перевезла за підсумками 2011 року 76,4 млн пасажирів (+5% до 2010 року).

За підсумками I півріччя 2011/2012 фінансового року (закінчується в березні) прибуток перевізника становив 452 млн євро, виручка - 2,18 млрд євро.

Зараз розвиток іноземних авіакомпаній в Україні стримується візовим режимом і відсутністю договору "Про відкрите небо" (дозволяє здійснювати польоти без спеціальних угод) з Європою, зазначив Садовий.

"Перевізник продає недорогі авіаквитки, його цікавить питання ставок в аеропорту, а також інші фактори, що здешевлюють послугу. Наше завдання - зробити зі свого боку все можливе, щоб задовольнити їхні вимоги і привести на ринок компанії подібні Ryanair", - повідомив мер Львова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: