"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США не дозволили "Газпрому" збити 140 мільйонів з Лазаренка

Вівторок, 24 січня 2012, 14:38

Апеляційний суд округу Колумбія (США) відхилив скаргу російського ВАТ "Газпром", який вимагав повернути йому 140 мільйонів доларів з рахунків колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Про це йдеться в документах суду, які потрапили в розпорядженні агентства РАПСИ/rapsinews.ru.

США вимагають стягнути на їх користь близько 260 мільйонів доларів з рахунків Лазаренка у Швейцарії, Литві, Ліхтенштейні та інших країнах.

На думку позивача, ці кошти були отримані в результаті протизаконної діяльності екс-прем'єра України, засудженого в США за відмивання грошей.

Реклама:

Відповідно до місцевого законодавства, оскільки частина правопорушень була вчинена в США, влада країни має право вимагати передачі незаконно отриманих коштів у бюджет.

Однак на ці гроші претендують також кілька компаній, у тому числі ліквідатори банку EuroFed в Антигуа і "Газпром".

Останній вимагає стягнути на його користь 140 мільйонів доларів, що призначалися компанії за договором з "Єдиними енергетичними системами України" і нібито викрадених Лазаренком.

Проте російська компанія була виключена американським федеральним судом з числа зацікавлених сторін у процесі.

"Газпром" оскаржив це рішення. На думку компанії, ця справа не підсудна американському федеральному судові, і вимоги компанії були виключені неправомочно.

У постанові апеляційного суду відзначається, що "Газпром" може повернутися до питання про виключення його вимог після того, як федеральним судом буде винесене остаточне рішення в справі про повернення коштів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: