"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Готель "Славутич" повернули власнику

Вівторок, 24 січня 2012, 11:36

20 січня Виконавча служба забезпечила виконання рішення Господарського суду Києва, який визнав недійсним договір відчуження будівлі київського готелю "Славутич", і повернув права власності на нього ВАТ "Готель "Славутич".

Про це повідомив призначений судом незалежний арбітражний керуючий Олексій Щербань, передають "Комментарии" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, ВАТ "Готель "Славутич" з 1996 року є власником однойменного готелю.

У 2006-2011 роках міноритарний акціонер компанії Мстислав Скоробогатов (володіє 49,9% акцій) з метою проведення "контрольованого банкрутства" ініціював укладення низки фіктивних договорів на надання ВАТ "Готель "Славутич" консультаційних та маркетингових послуг на суму, що перевищує 70 млн гривень.

Реклама:

Згодом дані договору були оскаржені незалежним арбітражним керуючим і визнані судом фіктивними.

У 2009 році, будівля готелю, раніше заставлене в банку, в обхід рішення зборів акціонерів, була продана підконтрольній Скоробогатову структурі за 30 млн гривень - суму, більш ніж в 2 рази меншу, ніж заставна вартість готельного комплексу.

У квітні 2011 року Господарським судом Києва було порушено справу про банкрутство ВАТ "Готель "Славутич" і призначений незалежний арбітражний керуючий Олексій Щербань.

За словами Щербаня, в результаті перевірки господарської діяльності підприємства в 2006-2011 роках, було встановлено, що більшість компаній-кредиторів ВАТ "Готель "Славутич" підконтрольні Мстиславу Скоробогатову, а сформована ними заборгованість є фіктивною, про що були проінформовані суд і правоохоронні органи.

Арбітражним керуючим був поданий позов про визнання незаконним відчуження будівлі готелю та вилучення його з незаконного володіння компанії ПП "Базис-Пром" на користь ВАТ "Готель "Славутич", який був задоволений Господарським судом Києва 22 серпня 2011 року.

Щербань наголосив, що виконання відповідного рішення суду було проведено виконавчою службою із залученням співробітників МВС для забезпечення громадського порядку при проведенні встановлених законом дій.

Під час проведення виконавчих дій державним виконавцям було надано протидію з боку Мстислава Скоробогатова і групи людей спортивної статури, що його супроводжувала, повідомив арбітражний керуючий.

Зокрема, останніми були зроблені ряд спроб спровокувати заворушення і проникнути всередину будівлі готелю, де в той час перебували туристи.

Дії цих осіб були присічені співробітниками МВС.

На даний момент компанія "Готель "Славутич" проводить роботу по відновленню нормальної діяльності підприємства.

Нагадаємо, 20 січня, вранці, після 8-ї години міліція взяла під контроль готель "Славутич".

За словами очевидців, з усіх можливих входів в будівлю почала вриватися міліція.

Власником готелю був Мстислав Скоробогатов.

Раніше він володів мережею готелів "Русь", "Либідь", торговими центрами "Метроград" і "Метрополіс".

Активи бізнесмена піддавалися рейдерським атакам.

У той же час, за інформацією столичної міліції, Скоробогатов теж мав відношення до спроб захоплення декількох об'єктів в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!