Плачков: у "Київенерго" потрібно вкласти 12-15 мільярдів інвестицій

Вівторок, 24 січня 2012, 10:13

Вчора, 23 січня, наглядова рада ПАТ "Київенерго" (експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані у столиці) на засіданні обрала своїм головою Івана Плачкова, який буде представляти інтереси Київради та КМДА в компанії.

Одночасно гендиректором "Київенерго" призначений Олександр Фоменко, який займав раніше аналогічну посаду в енергопостачальній компанії "Дніпрообленерго", пише "Коммерсант-Украина".

Іван Плачков є депутатом Київської міської ради (член фракції УДАР Віталія Кличка).

Вчора він заявив, що має намір скласти депутатські повноваження і зосередитися на роботі в компанії.

Реклама:

Раніше він двічі обіймав пост міністра енергетики, був генеральним директором, головою правління "Київенерго".

Як розповів виданню пан Плачков, загальний обсяг необхідних "Київенерго" інвестицій оцінюється в 12-15 млрд гривень.

"При минулому керівництві міста компанія не могла вирішити жодного свого питання, в тому числі інвестицій, а також передачі в концесію"Київенерго"теплових мереж. Це пов'язано з тим, що містом керували мер і його команда, які були позбавлені здорового глузду" , - заявив глава наглядової ради компанії.

За його словами, зараз акціонери "Київенерго" мають намір вирішити ці проблеми, створюючи єдині сервісні центри для споживачів, здійснюючи масштабні інвестиції в компанію і знижуючи споживання газу.

В березні 2011 року Мінрегіонбуд затвердив порядок передачі в концесію на 49 років київських тепломереж.

Тоді в міністерстві стверджували, що передача мереж у концесію допоможе залучити необхідні кошти на їх модернізацію.

Як пояснив голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК Юрій Бондар, призначення Плачкова стало відповіддю власників "Київенерго" - енергохолдингу ДПЕК і НАК "Енергетична компанія України" - на пропозицію київської влади ввести до органів управління компанії представника київської територіальної громади.

" Київенерго"працює на весь Київ, експлуатує київські теплові мережі, станції, котельні. Тому введення в наглядову раду компанії Плачкова цілком логічно", - говорить Бондар.

Аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Денис Саква зазначає, що призначення Івана Плачкова дозволить акціонерам "Київенерго" вирішити відразу два завдання.

"З одного боку, це професіонал, який знає, як працює компанія, Міненерго і Національна комісія з регулювання енергоринку. З іншого - він був шанованим депутатом Київради, там його цінують, і він може допомогти в комунікаціях в міськраді, особливо виходячи зі свого досвіду управління енергетичними об'єктами", - говорить Саква.

Нагадаємо, на початку грудня торги за 25% "Київенерго" завершилися перемогою ДТЕК Ріната Ахметова, яка сконцентрувала 71,82% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: