"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Країни G-20 звинуватили Європу в нерішучості при боротьбі з кризою

Субота, 21 січня 2012, 15:04

Група 20 найбільших індустріальних країн та країн із перехідною економікою (G-20) закликала Європу до більш рішучих заходів у боротьбі з борговою кризою в єврозоні.

Представник Мексики, яка наразі головує в організації країн "двадцятки", заступник міністра фінансів країни Херардо Родрігес визнав, що Європа вже зробила важливі кроки у цьому напрямі, однак наголосив, що "абсолютно зрозуміло, що цих заходів недостатньо", - повідомляє агентство Reuters.

Агентство відзначає, що багато учасників зустрічі вважають нинішню боргову кризу в країнах єврозони головною небезпекою для світової економіки.

У суперечках з приводу збільшення капіталу Міжнародного валютного фонду в інтересах боротьби з кризою в єврозоні сторонам не вдалося досягти прориву.

Реклама:

Родрігес назвав консультації хорошим початком, проте вказав, що з конкретних деталей одностайності поки не досягнуто.

Один із учасників зустрічі в Мехіко повідомив Reuters, що країни "двадцятки" хотіли б подвоїти капітал МВФ за допомогою двосторонніх кредитів, однак із цим планом не згодні США і низка інших країн, які вважають, що спочатку певні кроки мають зробити європейці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: