"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Газпромі" обіцяють вирішувати газове питання "цивiлiзовано"

Субота, 21 січня 2012, 13:45

Росiйська сторона на переговорах з Україною щодо газових питань дiятиме в цивiлiзованих рамках.

По це заявив голова правлiння "Газпрому" Олексiй Мiллер на прес-конференції у суботу, коментуючи останнi заяви мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi України Юрiя Бойка, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Українська сторона заявляє, що в неї є важелi, якi дають їй змогу не виконувати умови (газового) контракту. Але в росiйськiй мовi синонiм слова важiля - це палиця... У зв'язку з цим хотiлося б ще раз наголосити, що "Газпром" дiятиме цивiлiзованим порядком", - сказав він.

Як відомо, виступаючи в ефiрi ток-шоу "Велика полiтика з Євгеном Кисельовим" у суботу вночi, український мiнiстр висловив переконання у досягненнi компромiсу з Росiєю щодо обсягiв газу, якi закуповуватиме Україна у 2012 роцi.

Реклама:

Мiнiстр нагадав, що його вiдомство ще в травнi 2011 року послало заявку "Газпрому" на закупiвлю рiчного обсягу газу в розмiрi 33 млрд кубометрiв, вiд якого мiнiмальний обсяг рахують за принципом "бери або плати", а це 27 млрд кубометрiв газу, що дає змогу Українi декларувати, що вона закупить тiльки цю кiлькiсть.

Вiдповiдаючи на запитання, чи не боїться Україна санкцiй з боку Росiї, Бойко вiдповiв, що "у нас є важелi, якi дають змогу нам з упевненiстю говорити про те, що жодних наслiдкiв для нашої країни не буде".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: