"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кенія потребує потужний потенціал української промисловості

Субота, 21 січня 2012, 11:49

Посол України в Кенії обговорив з радником прем'єра Кенії можливості залучення українських компаній до реалізації інфраструктурних проектів в Африці.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із осиланням на прес-службу посольства України в Кенії.

"Кенії потрібні українські інноваційні технології, обладнання, висококваліфіковані кадри для виконання проектів у рамках національної стратегії Кенія-2030", - заявив радник прем'єр-міністра Кенії з питань розвитку інфраструктури Сильвестр Касуку.

За його словами, зараз тривають проектно-конструкторські роботи та складання кошторису робіт щодо реконструкції порту Ламу.

Реклама:

На даному етапі, за словами радника, головне завдання його офісу та Міністерства транспорту - зниження вартості зазначених робіт з 35,3 млн доларів до 22,3 млн доларів.

Крім того, в ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку економічних відносин, зокрема можливості залучення українських компаній до реалізації інфраструктурних проектів у столиці Кенії Найробі, реконструкції портів Момбасу і Ламу, модернізації транспортного коридору в Східній Африці, зокрема залізничної магістралі Момбаса - Найробі - Уганда.

Касуку визнав очевидним потужний потенціал української промисловості та зазначив, що Кенія відкрита для українських товарів, зацікавлена в розвитку економічних зв'язків та експорті широкого спектр товарів і послуг.

У повідомленні також зазначається, що на початок лютого заплановано візит делегації кенійських чиновників і бізнесменів в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: