Світовий банк радить провести стрес-тести банків в Україні

П'ятниця, 20 січня 2012, 18:59

Світовий банк рекомендує владі України провести стрес-тестування банків, щоб оцінити потенційну стійкість кредитно-фінансових установ в умовах другої хвилі кризи.

Про це заявив менеджер Світового банку із досліджень глобальної макроекономіки, провідний автор звіту Ендрю Бернс, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми рекомендуємо, враховуючи фінансовий компонент, провести стрес-тест банківського сектора, оскільки існує високий ризик наявності серйозних проблем в банках країн, що розвиваються. Я знаю, що в Україні це вже серйозне питання. Цей ризик ще більше підвищиться, якщо буде друга хвиля кризи", - сказав він.

Експерт також закликав владу країни уникати конфліктів із торговельними партнерами.

Реклама:

Щодо другої хвилі глобальної кризи він висловив думку, що вона все ще може прийти, але про термін і потужність цього явища поки говорити складно.

"Ризик полягає в тому, що ситуація (зі світовою економікою) може ще погіршитися", - сказав Бернс.

Як повідомлялося, представники Національного банку України заявляли, що центральний банк розглядає можливість проведення чергового стрес-тестування українських банків, щоб визначити ступінь їх потенційної фінансової стійкості в несприятливих умовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!