"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ ЗАВЕРШИЛА ЩЕ ОДНУ СПРАВУ ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 20 січня 2012, 18:17

Слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Харківській області закінчено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням екс-премєра Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у п’ятницю.

По даній справі Тимошенко обвинувачується в "організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн гривень, розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн гривень податку на добавлену вартість, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тис. гривень прибуткового податку".

"Способом розкрадання бюджетних коштів було запровадження корпорацією "Єдині Енергетичні системи України" фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній", - уточнили в СБУ.

Реклама:

За цими епізодами розпочато ознайомлення обвинуваченої та захисників з матеріалами кримінальної справи.

У зазначеній кримінальній справі органами прокуратури заявлено цивільний позов з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

"Щодо вчинення інших злочинів, а саме організації ухилення від сплати понад 10 млн гривень податків та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету у сумі 405,5 млн доларів, розслідування триває", - уточнили у відомстві.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: