"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Село активно підключатимуть до інтернету

П'ятниця, 20 січня 2012, 12:12

За задумом Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, новий оператор займеться наданням послуг зв'язку в сільській місцевості за супутниковою технологією спільно з компанією "Датагруп".

Новий проект буде конкурувати з "Відкритим світом", який також прагне підключити до інтернету сільські школи, але вимагає набагато більших інвестицій для будівництва національної LTE-мережі, пише "Коммерсант-Украина".

У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), придумали, як забезпечити інтернетом сільських жителів.

Про підготовлений нацпроект "Цифровий район", який передбачає підключення до інтернету 10 тис населених пунктів за три роки, розповів голова комісії Петро Яцук.

Реклама:

"В Україні майже 28 тис населених пунктів, оптоволоконні лінії зв'язку, що дозволяють забезпечувати нормальний швидкісний доступ, підведені лише в 1,2 тисячі. Залишається велике поле для діяльності", - пояснив чиновник.

Для підключення нових населених пунктів пропонується використовувати супутниковий зв'язок в Ka-діапазоні, що забезпечує швидкість до 10 Мбіт / сек.

"У селі буде стояти одна супутникова базова станція, а по домівках сигнал лунатиме по Wi-Fi-мережі, що дасть споживачеві кінцеву швидкість до 1 Мбіт / сек", - розповідає Яцук.

Орієнтовна вартість підключення одного населеного пункту - 47 тис гривень, термін - 4 місяці.

Загальна вартість проекту - майже 465 млн гривень, з яких держінвестиції становитимуть близько 370 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: