Конкурс з продажу 50% акцій "Закарпаттяобленерго" зірвано

П'ятниця, 20 січня 2012, 11:29

Проведення конкурсу з продажу 50% акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ "Закарпаттяобленерго" зірвано через відсутність кворуму в конкурсній комісії.

 

"Конкурсна комісія не змогла почати роботу через відсутність кворуму", - повідомили у Фонді держмайна, передає "Інтерфакс-Україна".       

При цьому анонсована інтернет-трансляція конкурсу, що справно відпрацювала на чотирьох попередніх конкурсах, так і не почалася.

Нагадаємо, конкурс із продажу 50% "Закарпаттяобленерго" був першим, на який був виставлений контрольний пакет акцій.

Реклама:

Стартова ціна за 50% енергопостачальної компанії становила 135 млн гривень.

Як повідомив “Економічній правді” аналітик ІК “Арт Капітал” Станіслав Зеленецький, стартова ціна пакета акцій компанії в перерахунку на акцію становила 2,17 гривні, що всього на 8,5% вище останньої ціни угоди на ринку за даними паперами, тому вона цілком ринкова.

У власності перебувають три малих ГЕС, близькість до Європи потенційно дозволяє здійснювати експорт е/е через ЛЕП компанії, підкрелсив Зеленецький.

До конкурсу були допущені ТОВ "Енергетична Україна ТВ" (Київ), підконтрольна ПАТ "Житомиробленерго", і ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО).

91,62% акцій "Житомиробленерго" належать компанії VS Energy International NV (Нідерланди), підконтрольної російському підприємцеві Олександру Бабакову.

ЛЕО контролюється бізнесменом Костянтином Григоришиним.

Раніше 10,53% акцій "Закарпаттяобленерго" належало VS Energy International NV, але станом на 10 січня ця компанія вийшла зі складу акціонерів обленерго.

25% "Закарпаттяобленерго" володіє держава в особі Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: