"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайці спробують "оживити" Saab

Четвер, 19 січня 2012, 18:29

Китайська компанія Zhejiang Youngman спробує відродити збанкрутілого шведського автовиробника Saab.

Для цього китайці мають намір вкласти в Saab близько 5 млрд крон (731 млн доларів), повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Очікується, що наступного тижня голова ради директорів і власник корпорації з КНР зустрінеться з власником Saab, фірмою Swedish Automobile, щоб обговорити подробиці угоди.

Китайці розраховують почати складання автомобілів сімейства 9-3, побудованих на власній "саабівській" платформі Phoenix, через 15 тижнів після підписання всіх необхідних угод.

Реклама:

Варто зазначити, що за успішної реалізації цього плану концерн General Motors не зможе перешкодити Zhejiang Youngman почати виробництво нових "Саабів", оскільки Phoenix не використовує жодних технологій або ноу-хау американського виробника.

Раніше саме побоювання того, що китайцям може дістатися інтелектуальна власність GM змушували американців вдвічі блокувати операцію з продажу Saab фірмам Zhejiang Youngman і Pang Da.

Видання Dagens Industri уточнює, що профспілки Saab підтримують план китайської корпорації з відродження бренду.

Як повідомлялося, у грудні 2011 року Saab був визнаний банкрутом.

У березні 2011 року Saab припинив виробництво через те, що суміжники перестали постачати комплектуючі. Збирання на основному підприємстві було припинене на початку червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!