Українi радять берегти мажоритарний пакет у газотранспортному консорцiумі

Середа, 18 січня 2012, 16:54

Консалтингова компанiя IHS Sera (Кембриджська асоцiацiя енергетичних дослiджень) рекомендує Українi пiд час створення газотранспортного консорцiуму зберегти найбiльший пакет акцiй у своїй власностi для посилення ролi української газотранспортної системи.

Такі рекомендацiї мiстяться в доповiдi, пiдготовленiй компанiєю на замовлення Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловості, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

На думку експертів IHS Sera, доцiльно залучити до газотранспортного консорцiуму європейських та росiйських iнвесторiв, запропонувавши їм мiноритарнi пакети акцiй.

Як зазначається у звіті, Україна має потенцiал для повного забезпечення потреб газом власного видобутку.

Реклама:

"Геологiчнi ресурси країни дозволяють видобувати набагато бiльшi обсяги природного газу, нiж нинi, а в комплексi iз упровадженням ефективних заходiв у сферi регулювання попиту Україна може досягти газової незалежностi", - йдеться в доповiдi.

Експерти компанiї створили модель видобутку газу до 2035 року, яка передбачає поетапне збiльшення iнвестицiй у цю галузь аж до 10 млрд доларів на рiк.

Згiдно з прогнозами IHS Sera, Україна зможе до 2035 року додатково видобувати 26 млрд кубометрів (традицiйного) газу щорiчно.

Видобуток газу з пiщаних колекторiв низької проникностi до 2035 року може збiльшитися до 16 млрд кубометрів на рiк, видобуток нетрадицiйного газу - до 25 млрд кубометрів на рiк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!