Київський губернатор сподівається зекономити сотні мільйонів після відмови від газу

Середа, 18 січня 2012, 16:17

Київська область планує заощадити близько 100 млн гривень за рахунок скорочення споживання газу.

Про це на прес-конференції у середу заявив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому він висловив упевненість, що "економія може бути в області до 200 млн гривень".

Присяжнюк заявив, що в області планується перевести опалення об'єктів соціальної сфери, а також житлово-комунального господарства з газу на вугілля та пелети.

Реклама:

"Ми запросили інвестора - наш інвестор зі Славутича, який випускає котли нового покоління, які працюють на пеллетах. Я ставлю в цьому році метою перевести якомога більше котелень в освіті та охороні здоров'я на нові енергозберігаючі котельні, які відмовляться від газу", - повідомив він.

За словами голови Київської облдержадміністрації, аналогічні зміни будуть і на інших підприємствах, зокрема, у житлово-комунальному господарстві.

Він зазначив, що у Київській області нині працюють три заводи з випуску пелетів і ведуться переговори про будівництво ще двох, зокрема, в Іванківському районі, де пелети будуть вироблятися із торфу.

В якості успішного застосування енергозберігаючих технологій він навів приклад великого тваринницького комплексу "Нива Переяславщини", який відмовився від застосування газу і опалює близько 20 тис кв.м своїх приміщень соломою.

Щороку на ці цілі йде близько 100-120 тонн пресованої в тюки соломи вартістю 5-7 млн гривень, тоді як раніше підприємство використовувало для опалення газ на загальну суму 25-30 млн гривень на рік.

Також Присяжнюк навів приклад Узинського цукрового заводу, який перейшов на використання для опалення пелетів зі своїх відходів - макухи, і на ці кошти у нього йде лише 5-7 млн гривень замість 30 млн гривень, які витрачалися при опаленні газом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!