"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через декриміналізацію закрили справу Тимошенко з приховування валюти ЄЕСУ

Середа, 18 січня 2012, 14:20

Кримінальну справу по ЄЕСУ щодо Юлії Тимошенко по одному з епізодів закрито.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час розслідування справи встановлено, що одним із способів розкрадання бюджетних коштів було запровадження фінансової схеми приховування валютної виручки та створення документальної видимості розрахунків за товарно-матеріальні цінності офшорними компаніями з корпорацією ЄЕСУ", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з тим, що 17 січня набув чинності закон, яким декриміналізовано "деякі статті, зокрема ст. 207 КК України кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко в частині організації приховування валютної виручки закрито".

Реклама:

"Розслідування справи за іншими епізодами злочинної діяльності Тимошенко Ю.В. продовжується", - зазначається в повідомленні.

Також в документі додається, що у зв'язку з перебуванням Тимошенко у Качанівській виправній колонії, кримінальну справу по ЄЕСУ скеровано за підслідністю до слідчого відділу УСБУ у Харківській області.

Як відомо, Тимошенко обвинувачують у організації приховування валютної виручки, організації неодноразового ухилення від сплати податків на загальну суму понад 16 млн. грн., розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. ПДВ, службового підроблення та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету у сумі 405,5 млн. доларів США.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: