Бойко заявляє, що переговори з Росією затягнуться

Середа, 18 січня 2012, 14:37

У газових переговорах між Україною та Росією час - не найголовніше.

Таку думку висловив глава Міненерговугілля Юрій Бойко, передають "Комментарии".

"Це може бути буде не так швидко, як цього нам, можливо, хочеться. Тому що ми були свідками, як тоді за одну ніч попереднім урядом був підписаний цей контракт (2009 року)", - заявив Бойко.

При цьому він підкреслив, що середньодобовий вибір газу з українських підземних газосховищ здійснюється сьогодні в обсязі, який необхідний українській економіці.

Реклама:

Разом з тим Бойко відзначив, що дефіциту газу на даний момент не спостерігається.

Нагадаємо, 17 січня відбулися переговори міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

Згідно з повідомлення Міненерговугілля, переговори пройшли в конструктивному руслі, а за їх підсумком сторони домовилися продовжити переговори щодо закупівлі і транзиту російського газу до повної реалізації принципових домовленостей, які були раніше досягнуті керівництвом двох країн.

Разом з тим прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна не збирається купувати в Росії ту кількість газу, який передбачено в діючих контрактах.

Раніше Юрій Бойко заявив, що Україна зменшить покупку російського газу до 27 мільярдів кубометрів.

У свою чергу, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна повинна оплатити весь законтрактований газ, незалежно від того, вибрала вона його, чи ні.

Міллера підтримав президент Росії Дмитро Медведєв, який доручив знайти способи "цивілізованого" вирішення питання з недобором Україною газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: