У Грузії списали податкові борги семирічної давнини

Понеділок, 16 січня 2012, 18:50

У відповідність зі зміною, внесеною до Податкового кодексу Грузії, вступив в силу механізм, згідно з яким списується податкова заборгованість, що утворилася у підприємницьких суб'єктів у період до 1 січня 2005 року.

Про це заявила заступник міністра фінансів республіки Русудан Кемуларія на брифінгу в понеділок, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Служба доходів Мінфіну відтепер має право в установленому порядку списати податкову заборгованість, якщо ця заборгованість не є визнаною згідно з податковим законодавством Грузії, якщо податковим органом у свій час не була пред'явлена відповідна вимога про її нарахування та вже минув шестирічний термін давності її подання", - сказала Кемуларія.

За її словами, списанню підлягають також утворилися до 1 січня 2005 пені і штрафи, якщо на цю дату виплачена основна сума податкової заборгованості і в наступний період особа не представляло податковому органу податкову декларацію.

Реклама:

"Як тільки орган з розгляду спору ухвалить, що існує відповідна підстава для списання податкової заборгованості, відразу ж почнеться пов'язане з цим адміністративне провадження", - зазначила заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: