Місце української ГТС у музеї - Міллер

Понеділок, 16 січня 2012, 13:01

Політика Києва, яка спрямована на припинення інвестицій іноземних інвесторів в ГТС країни, може призвести до того, що ГТС перестане існувати як технічний об'єкт.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає "Інтерфакс-Україна".

На питання журналістів про те, яке місце відводить "Газпром" українській трубі з урахуванням будівництва морського газопроводу "Південний потік" в обхід України, Міллер сказав: "Це повністю залежить від тієї ролі, яку відводить газотранспортній системі сама українська сторона".  

"Якщо, як можна почути в Україні, ГТС - це історичний скарб, то, мабуть, її місце в музеї", - заявив глава "Газпрому".

Реклама:

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна має намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 млрд кубометрів газу до 27 млрд кубометрів.

У відповідь Міллер сказав, що українська сторона повинна була домовитися з Росією про зниження обсягів закупівлі газу за півроку до настання контрактного періоду.

Того ж дня у НАК "Нафтогаз України" заявили, що ще в травні 2011 року поінформували "Газпром" про зменшення обсягів закупівлі газу в 2012 році.

У компанії зазначають, що, згідно із положеннями контракту від 19 січня 2009 року між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках вказаний обсяг поставок може бути зменшено на 20%.

У "Нафтогазі" зазначили, що своєчасно (тобто за 6 місяців до початку року поставок природного газу) і в повній відповідності з умовами контракту повідомили про зменшення обсягів закупівлі природного газу в 2012 році.

На це в "Газпромі" заявили, що Україна не може в односторонньому порядку визначати обсяги закупівлі російського газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!