"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро впав до 11 річного мінімуму через Standard & Poor's

Понеділок, 16 січня 2012, 10:48

Євро подешевшав до мінімуму за 11 років у парі з японською єною в ході торгів у понеділок.

Курс єдиної валюти також знижується до долара в очікуванні першого розміщення держоблігацій Франції після того, як агентство Standard & Poor's позбавило країну максимального кредитного рейтингу і знизило рейтинги ще 8 країн єврозони, повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс".

16 січня євро подешевшав на 0,2% і коштував 1,2641 долара. У п'ятницю курс єдиної валюти знижувався до мінімальних з 25 серпня 2010 року 1,2624 долара.

У парі з японською нацвалютою євро опустився до мінімальних з грудня 2000 року 97,12 єни, на 0,4% нижче рівня на закриття торгів 13 січня.

Реклама:

Курс долара до єни знизився з 77,08 до 76,82 єни.

Долар та єна дорожчають по відношенню до більшості світових валют на побоюваннях поширення боргових проблем в Європі, які підвищують попит на найбільш безпечні активи.

S & P 500 після закриття торгів в США в п'ятницю знизило суверенні кредитні рейтинги Франції та Австрії на один щабель - з "ААА" до "АА +", залишивши їм "негативні" прогнози, що говорить про можливість подальшого погіршення оцінок кредитоспроможності цих країн.

Також на один щабель були знижені рейтинги Мальти, Словаччини та Словенії, на два ступені - рейтинги Італії, Португалії, Іспанії й Кіпру.

Франція в понеділок збирається розмістити казначейські векселі на суму до 8,7 млрд євро.

 У вівторок пройдуть аукціони облігацій Європейського фонду фінансової стабільності на 1,5 млрд євро і розміщення грецьких бондів.

Іспанія розміщує держоблігації 17 і 19 січня, Португалія - 18 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!