Ветеринари запевняють, що контролюють сальмонелу "Гаврилівських курчат"

П'ятниця, 13 січня 2012, 18:33

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба запевняє в контролі над ситуацією з виявленням збудника сальмонели в субпродуктах компанії "Агромарс".

Про це "Українським новинам" повідомив голова Держветслужби Іван Бісюк.

"Час від часу на різних підприємствах це виникає, але це питання контролюється. Це звичайний робочий процес. Це наша звичайна робота", - сказав він.

Він зазначив, що тепер партія, в якій виявлено збудника, вилучена і заморожена для додаткового розслідування, підприємство продовжує працювати. "Тут немає ніякої сенсації", - сказав Бісюк.

Реклама:

Він пояснив, що відповідно до так званих сальмонельозних програм, досліджується кожна партія виготовленої продукції.

У випадку якщо цей збудник виявлено, партія заморожується і поміщується в окрему камеру для подальшого дослідження, знезаражується.

"Нам потрібно провести дослідження, звідки взялася контамінація - чи людина винна, чи в кормах під час утримування і так далі. Тому ми й кажемо, що тепер проводиться розслідування, про результати ми вам повідомимо через 5 днів", - сказав Бісюк.

У випадку якщо виявиться високий вміст збудника, партію буде утилізовано.

За повідомленням головного управління ветеринарної медицини в Київській області від 5 січня, у зразках субпродуктів ТОВ "Агромарс" виявлено збудника сальмонельозу.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс", засноване в 1998 році, є вертикально інтегрованою холдинговою компанією, що займається вирощуванням зернових культур, виготовленням комбікормів, вирощуванням племінного й бройлерного птаха, переробкою м'яса і його реалізацією через власну франчайзингову мережу "Гаврилівські курчата".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: