До 2050 року Україна увійде до сотні провідних економік світу

Четвер, 12 січня 2012, 18:45

Експерти HSBС вважають, що до 2050 року список провідних економік світу розшириться з 30 до 100 країн і Україна займе 40-е місце завдяки своїй системі освіти та розвитку законодавчої бази.

Експерти також вважають, що населення країни скоротиться приблизно до 36 мільйонів осіб з нинішніх 45 мільйонів чоловік, повідомляє bfm.ru.

Як вважають фахівці HSBС, стрімкий підйом чекає Філіппіни, які стануть 16-тою найбільшою економікою світу.

Експерти прогнозують, що Перу може показати середнє зростання в 5,5% у найближчі чотири десятиліття і перестрибнути через 20 позицій, зайнявши 26-е місце в рейтингу найбільших економік в 2050 році.

Реклама:

Чилі має всі шанси стати ще однією великою економікою Латинської Америки, наголошується в доповіді.

У 2050 році фахівці прогнозують значні демографічні зміни.

Населення Нігерії, як вважають автори документа, практично зрівняється з населенням США, а в Ефіопії буде проживати в два рази більше людей, ніж у Великобританії чи Німеччині.

Експерти вважають, що чисельність населення багатьох країн Африки подвоїться, і Пакистан займе шосте місце в світі за чисельністю населення.

Фахівці HSBС вважають, що навіть якщо деякі з цих країн залишаться відносно бідними в розрахунку на душу населення, їх економіки можуть значно зрости за рахунок приросту населення.

З іншого боку, йдеться в доповіді, працездатне населення Японії скоротиться на 37%, а Росії - на 31%.

Аналогічні проблеми HSBС передрікає і єврозоні: працююче населення Німеччини скоротиться на 29%, Португалії - на 24%, Італії та Іспанії - на 23% і 11% відповідно, що може створити новий сценарій розвитку кризи суверенного боргу.

У категорію 26 країн, що швидко розвиваються HSBС відносить Китай, Індію, Філіппіни, Малайзію, Бангладеш, Узбекистан, Казахстан, Туркменію, Перу, Еквадор, Єгипет і Йорданію.

У категорію націй зі зростаючою економікою входять 43 країни.

Серед них 11 країн Латинської Америки, включаючи Бразилію, Аргентину, Чилі, Сальвадор, Коста-Ріку та Домініканську республіку; Туреччина, Румунія, Чехія, Ірак і Ємен.

Згідно з документом, 19 з 30 провідних (на даний момент) економік світу будуть представлені країнами, які сьогодні відносяться до країн, що розвиваються.

Визначати глобальне економічне зростання будуть не тільки Китай та Індія, але і Нігерія, Перу і Філіппіни, вважають експерти.

Нагадаємо, HSBC - одна з найбільших банківських груп у світі зі штаб-квартирою в Лондоні.

Група заснована в 1865 році в Гонконзі для фінансування торгівлі між Китаєм і Європою.

Розшифровка абревіатури: Hongkong and Shanghai Banking Corporation.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: