Депутати "підтримали" розвиток малого та середнього бізнесу

Четвер, 12 січня 2012, 14:15

Верховна рада прийняла закон про державну підтримку малого та середнього бізнесу.

За закон "Про розвиток та державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні" у четвер проголосували 272 депутатські картки, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно із документом, механізм держпідтримки буде визначатися відповідними програмами, які повинен затвердити Кабінет міністрів у тримісячний термін після прийняття закону про держбюджет на відповідний рік.

Основними видами фінансової держпідтримки є: часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами, часткова компенсація лізингових, факторингових платежів і платежів за користування гарантіями, надання гарантій, надання кредитів, у тому числі мікрокредитів для того, щоб розпочати власну справу.

Реклама:

Також передбачені позики на придбання і впровадження нових технологій, компенсація витрат на розвиток кооперації, фінансова підтримка впровадження енергозберігаючих та екологічно чистих технологій, інші види фінансової підтримки, не заборонені законодавством.

Також визначено, що держпідтримка не може надаватися суб'єктам малого та середнього підприємництва, які є кредитними або страховими організаціями, інвестиційними фондами, недержавними пенсійними фондами, професійними учасниками ринку цінних паперів, ломбардами.

Не буде надаватися підтримка нерезидентам України, за винятком випадків, передбачених міжнародними договорами.

Також без підтримки залишаться підприємства, які виробляють або реалізують зброю, алкогольні напої, тютюнові вироби, надають в оренду нерухоме майно або проводять обмін валюти.

Крім того, підтримка не буде надаватися підприємствам, які визнані банкрутами або стосовно яких порушена справа про банкрутство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!