"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "ІСД" заперечили спільне управління підприємствами з компанією Абрамовича

Четвер, 12 січня 2012, 11:57

Між корпорацією "ІСД" і Evraz Group Романа Абрамовича не існує жодних відносин або зобов'язань щодо спільного володіння чи управління будь-якими підприємствами в Україні, у тому числі ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" та ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського".

Про це заявили у прес-службі "ІСД", повідомляє портал "Дело".

"Корпорація "ІСД" і Evraz Group залишаються абсолютно незалежними суб'єктами металургійного ринку", - підкреслюється в документі, поширеному у зв'язку з низкою повідомлень, які з'явилися напередодні у ЗМІ.

В "ІСД" відзначили, що протягом вже багатьох років успішно співпрацюють із Evraz Group в рамках звичайної комерційної діяльності, пов'язаної із купівлею-продажем сировини, необхідної при виробництві металу, а також торгівлі металопродукцією.

Реклама:

Як повідомлялося, напередодні генеральний директор об'єднання металургійних підприємств України "Металургпром" Василь Харахулах висловив думку, що процес консолідації в металургійній галузі країни практично завершений.

За його словами, основними гравцями в металургії є група "Метінвест", Evraz, "ІСД" і "АrcelorMittal Кривий Ріг".

За словами Харахулаха, частка "Метінвесту" в загальному обсязі виробленого в Україні чавуну складає 53%, сталі - 52%, прокату - 48%.

Частка групи Evraz й "ІСД", які гендиректор "Металургпрому" звів разом нібито через спільних акціонерів, становить: по чавуну - 25%, сталі - 25,5%, прокату - 29%; частка "АrcelorMittal Кривий Ріг": по чавуну - 17 %, сталі - 16%, прокату - 17%.

"Решта компаній виплавляють 5% чавуну, 6,5% - сталі та 6% прокату", - додав Харахулах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: